NATO Zirvesi nedeniyle Esenboğa Havalimanı’nda hava trafiği geçici olarak kısıtlanacak. Yabancı devlet başkanları muaf tutulacak.
NATO Zirvesi nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanı’nda belirli tarihlerde hava trafiğine geçici kısıtlama uygulanacağı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yapılan yazılı açıklamada, kısıtlamanın detayları paylaşıldı.
Yayımlanan NOTAM (havacılara bildiri) uyarınca, 7 Temmuz Salı günü saat 10.00 ile 18.00 arasında ve 8 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00 ile 21.00 saatleri arasında Esenboğa Havalimanı’nda hava trafiğinde geçici sınırlamalar olacak.
Bu kısıtlamalar, yabancı devlet başkanları ve beraberlerindeki resmi heyetleri taşıyan sivil ve askeri hava araçlarını kapsamayacak. Muafiyetten yararlanacak uçuşların, uçuş planlarının (Flight Plan) 18. alanına ‘STS/ATFMX’ ibaresini işlemeleri zorunlu tutuldu.
Yolcuların, uçuşlarıyla ilgili güncel bilgileri ve düzenlemeleri takip etmeleri için ilgili hava yolu işletmeleriyle iletişime geçmeleri tavsiye edildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]