AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 4 belediye başkanının daha partiye katıldığını duyurdu. Detaylar ve katılan isimler açıklandı.

AK Parti’ye 4 yeni belediye başkanı katıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, dört belediye başkanının daha partiye katıldığını duyurdu.
Partiye katılan isimler arasında İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, Kayseri Felahiye Belediye Başkanı Şeref Güleser, Kayseri Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun ve Muş Sungu Belediye Başkanı Burhan Sayılgan yer alıyor. Bu isimlerin daha önceki partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçiş yaptığı belirtildi.
Daha önce CHP’de siyaset yapan Saniye Bora Fıçı, Şeref Güleser ve Mustafa Dursun’un yanı sıra Yeniden Refah Partisi (YRP) bünyesindeki Burhan Sayılgan da AK Parti rozetini taktı. Bu transferler, siyasi kulislerde uzun süredir konuşuluyordu.
Özellikle İzmir Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde yaptığı görüşme, bu geçişin sinyallerini vermişti. Kadın belediye başkanlarıyla bir araya gelen Erdoğan, Fıçı’yı da ağırlamıştı.
Bu katılımlarla birlikte AK Parti’nin belediye başkanlığı sayısı artmış oldu. Detaylı açıklamalar ve partiye katılan isimlere ilişkin teyitler, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]