Adalet Bakanı Akın Gürlek, futbolun güvenilirliği için kritik öneme sahip hakemlik süreçlerine müdahale iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında operasyon yapıldığını duyurdu. Bakanlık, temiz futbol mücadelesinin süreceğini belirtti.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, futbolun toplumsal bir değer olduğunu ve sahadaki rekabetin adil, hakemlik süreçlerinin ise tarafsız ve şeffaf yürütülmesinin güvenin temeli olduğunu belirtti. Devletin, bu güveni zedeleyen her türlü usulsüzlük iddiasının üzerine kararlılıkla gittiğini vurgulayan Gürlek, hakem klasmanları, görevlendirme, puanlama, atama süreçleri ve kural sınavlarına müdahale edildiğine dair iddiaların incelendiğini duyurdu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah bir operasyon düzenlendi. Operasyonla Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı F.G., Başkan Vekili A.Ş., MHK Üyesi S.Ş., eski MHK Üyesi Y.Y., Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı F.K. ile A.S. ve E.K. gibi şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve ofislerinde adli arama yapıldığı bildirildi.
Bakan Gürlek, sporseverlerin hakemlik süreçlerine ilişkin hassasiyetlerini ve adalet beklentilerini bildiklerini belirterek, hiç kimsenin makam, ünvan veya görevinin hukuk karşısında ayrıcalık sebebi olmadığını ifade etti. Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, Türk futbolunda güveni zedeleyen iddiaların aydınlatılması ve sorumluların hesap vermesi için temiz futbol mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]