Muğla Fethiye’de dün başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, 280 hektarlık alanın etkilendiğini ve can kaybı yaşanmadığını bildirdi.
Muğla’nın Fethiye ilçesinde dün Gökçeovacık Mahallesi’nde başlayıp İnlice Mahallesi’ne yayılan orman yangını, yapılan müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Gece boyunca karadan, günün ilk ışıklarıyla ise havadan yapılan yoğun çalışmalarla alevler söndürüldü.
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı hava ve kara araçları ile itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için gece gündüz çalıştı. Yangınla mücadele kapsamında, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökçeovacık mevkisinde dün saat 12.14’te başlayan yangına ekiplerin 6 dakika içinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdiğini belirtti. Yangın sırasında olumsuz meteorolojik koşullara rağmen, 19 hava aracı, 108 kara ekibi ve 600 personelin yanı sıra Valilik koordinasyonunda diğer kamu kurumları, belediyeler ve gönüllülerin de destek verdiğini ifade etti. Müdahalenin önceliğinin, İnlice Mahallesi’ni tehdit eden alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek olduğunu söyledi.
Karacabey, havadan ve karadan yürütülen mücadelenin sonucunda saat 21.30’da yangının enerjisinin düşürüldüğünü ve 23.40’ta büyük ölçüde kontrol altına alındığını duyurdu. Gece boyunca süren fedakar çalışmalarla yangının tamamen kontrol altına alındığını belirten Karacabey, yaklaşık 280 hektar ormanlık alanın etkilendiğini bildirdi. Yangında can kaybı yaşanmaması en büyük teselli olarak nitelendirildi. Orman dışı alanlarda da hasar oluştuğu ancak önemli boyutta olmadığı belirtildi.
Karacabey, geçen hafta Milas’ın Bozalan mevkisinde yaşanan ve 1600 hektarlık alanın etkilendiği yangını da hatırlatarak, Muğla’da bir hafta arayla meydana gelen iki ciddi yangına dikkat çekti ve vatandaşlardan daha dikkatli olmalarını istedi. Yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırılacağını ve başka bir amaçla kullanılmayacağını vurguladı. Yangına müdahalede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]