Kuzey Kore, nükleer silahsızlanma sürecinin geri döndürülemez şekilde tamamlandığını duyurdu. ABD ve Güney Kore’nin nükleer silahsızlanma çabalarını eleştiren Pyongyang, bu adımın pazarlık konusu olmayacağını belirtti.
Kuzey Kore, nükleer silahlardan arınma sürecinin geri döndürülemez bir şekilde sonuçlandığını belirtti. Dışişleri Bakanlığından ismi açıklanmayan bir sözcü, Güney Kore ve ABD arasındaki toplantıda nükleer silahsızlanma hedefinin yeniden gündeme getirilmesini eleştirdi.
Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayımlanan açıklamada, sözcü, ABD ve müttefiklerinin Kuzey Kore’ye yönelik nükleer tehditlerinin devam ettiğini savundu. Bu tehditlerin, ülkenin “nükleer silaha sahip devlet” statüsünü değiştiremeyeceğini vurguladı.
Sözcü, nükleer silahlardan arınma hedefinin mantıksız bir söylem ve hayal ürünü bir düşünce olduğunu ifade etti. Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arınma konusundaki kararlılığının geri döndürülemez bir noktaya ulaştığını belirtti. Bu durumun, ülkenin nükleer silahlanma adımlarından vazgeçmeyeceği ve bu konuyu pazarlık konusu yapmayacağı yönündeki daha önceki açıklamalarla da örtüşüyor.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi (WPK) Genel İlişkiler Dairesi Başkanı Kim Yo-jong, daha önce yaptığı bir açıklamada ülkenin nükleer stratejisinden taviz vermeyeceğini dile getirmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]