Prof. Dr. Oktar Asoğlu, İngiltere’deki kolorektal cerrahi kongresinde canlı ameliyat yaparak Türk tıbbı adına bir ilki gerçekleştirecek. Ameliyatı Bill Shields yönetecek.
Kansere cerrahi müdahalelerdeki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Oktar Asoğlu, İngiltere’de düzenlenecek 10’uncu Portsmouth Colorectal Kongresi’nde Türk tıp dünyası adına önemli bir ilke imza atacak. Asoğlu, 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek kongrede, dünyanın dört bir yanından önemli bilim insanlarının katılımıyla canlı kolorektal ameliyat gerçekleştirecek.
Bu uluslararası etkinlikte Prof. Dr. Asoğlu, rektum kanseri tedavisinde devrim yaratan Bill Shields’ın moderatörlüğünde ameliyat yapacak. Kongre, canlı yayınlarla hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak binlerce tıp profesyoneline ulaşacak.
Prof. Dr. Asoğlu, daha önce Rusya, Avrupa ve Asya’daki kongrelerde de canlı ameliyatlar gerçekleştirdiğini belirtti. İngiltere’deki bu büyük kongrede yabancı bir hastayı, yabancı bir ülkede ameliyat etmenin, bildiği kadarıyla ilk kez gerçekleştiğini ifade etti. Bu başarının, yıllardır süregelen bilimsel çalışmaların, yayınların ve kongrelerdeki görevlerin bir karşılığı olduğunu vurguladı.
Asoğlu, bilimsel çalışmalarını sadece unvan almak için değil, bilimin standartlarını belirlemek ve toplumsal fayda sağlamak amacıyla kesintisiz sürdürdüğünü dile getirdi. Hedefinin, ürettiği bilimi toplum yararına dönüştürmek olduğunu söyledi.
Canlı ameliyat, 10 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek ve çevrimiçi platformlar aracılığıyla dünyanın her yerinden izlenebilecek. Prof. Dr. Asoğlu, ameliyatta Güney Kore’den Prof. Choi ve Norveç’ten Prof. Lars Thomas ile birlikte çalışacak. Üç cerrah, aynı ameliyatın farklı versiyonlarını eş zamanlı olarak sunacak.
Reklam & İşbirliği: [email protected]